Hvilken smoothie er sundest?

Det er svært at sige, hvilken smoothie de er sundest. Men det er klart, at man jo kan proppe rigtigt mange sunde ting ned i en smoothie, hvorefter den jo så i sagens natur vil være sund. Men vidste du, at varieret sunde smoothies nok er det sundeste valg? Man skal nemlig ikke have alt for meget af det samme hele tiden, men en god variation af netop sunde ting er vejen frem!

Når det så er sagt, så vil grøntsagssmoothies i al almindelighed være noget af det sundeste at indtage. Så vi snakker altså desværre ikke den klassiske brunch-smoothies bestående af banan, frosne jordbær og masser af æblejuice. Det forholder sig faktisk sådan, at den ofte kan være decideret usund, da den indeholder enorme mængder af sukker! Nogle gange ligeså meget som sodavand! Uden man ved det.

Tænk engang hvor mange æbler, der går til blot et glas æblejuice – det er enorme mængder frugtsukker du får ind i kroppen, og det er desværre ikke sundt for os mennesker. Så næste gang du står med en juice eller smoothie som du har taget ned fra hylden i supermarkedet eller din to-go kiosk, så hold ekstra godt øje med varedeklarationen. Kig på kulhydrater og heraf især sukkerarter, de vil ofte være ret høje.

I Greenwitch grundet vores store mængder af hele grøntsager og frugter og fordi vi ikke bruger puré eller store mængder juice/saft i vores smoothies, så er vores mængde af sukkerarter relativt lille på typisk omkring 4-7 g pr. 100 ml.